Cégeknek

Költség- és időmegtakarítás 3D technológiával

A Scaprimo 3D megoldásai (szkennelés, modellezés, nyomtatás) olyan új megközelítéseket tesznek lehetővé az egyedi, kisszériás termék- és prototípusgyártás, valamint alkatrészfejlesztés területén, melyek jelentős költségmegtakarítást és határidő csökkenést eredményeznek.

Akár egy mikrovállalat tulajdonosa, akár egy multinacionális fejlesztő cég munkatársa, a 3D megoldások az Ön munkájában is megnyithatják a következő dimenziót. Olvasson tovább!

Szakképzett munkatársaink évek óta elhivatottan keresik a 3D technológiák kutatás-fejlesztésben és termékgyártásban való felhasználásának költséghatékony megoldásait. Saját építésű eszközeinkkel mostanra elértük, hogy a 3D technológia bármely iparág vagy képzőművészeti terület számára elérhető legyen.

Jelenleg egy szerves, lebontható polimerrel (PLA) dolgozunk, emellett azonban fejlesztő csapatunk folyamatosan teszteli egyéb, elsősorban élelmiszeripari (ehető) 3D nyomtatáshoz alkalmazható anyagok felhasználási lehetőségeit.

Megfizethető high-tech megoldások mindenkinek

Vajon hogyan alkalmazhatja a 3D technológiát Ön is iparágában?

Az alábbiakban néhány alapesetet mutatunk be, ahol a 3D technológia bizonyított költség és időmegtakarítást eredményezett. Ha azonban kíváncsi rá, Önnek hogyan tudnánk segíteni, keressen minket egy ingyenes konzultációért elérhetőségeinken!

Új termékek fejlesztése esetén nem szükséges minden egyes mintadarabhoz külön sablonformát készíteni, elég, ha rendelkezésre áll a termék 3D modellje (a tervezést is vállaljuk), mely néhány óra alatt kinyomtatható. A prototípus előállításának költsége a nyomtatási idő és a felhasznált anyagmennyiség függvénye, ám még így is jelentősen kedvezőbb, mint a hagyományos gyártás. Nem elhanyagolhatóan sokkal gyorsabb is.

Sorozatgyártásnál számos egyszeri, kötelező költség (gépbeállítás, sablonköltség) keletkezik, bármekkora mennyiségre is van szüksége. Ennek eredménye, hogy a legtöbb termék gyártása kis mennyiségben nem gazdaságos. 3D nyomtatás során egyedül a nyomtatási időt és az anyagköltséget kell kifizetni, mely jelentősen kedvezőbb lehet, mint más technológiák esetén.

A logisztikai költségeken is spórolhat, hiszen ezután nem szükséges termékeiből raktárkészletet tartania. Elég, ha rendelkezésre áll adott termék nyomtatható formátumú 3D modellje, s a kész terméket akár e-mail-ben is megrendelheti.

Alkatrészeit külföldről, hosszú határidővel szállítják ? A 3D technológiával megtakaríthatja mind az időt, mind a szállítási költséget! 3D szkenneléssel néhány perc alatt megkapjuk adott tárgy digitális modelljét, amiből aztán tetszőleges mennyiségű új alkatrész nyomtatható néhány óra alatt.

Új szerszámra, alkatrészre van szüksége ? Jöjjön el hozzánk és mi megtervezzük Önnek.

Egyedi lakberendezési tárgyakkal, méretezett bútorokkal kívánja berendezni ügyfelei lakását, irodáját. Vegye igénybe modellező szolgáltatásunkat s menjen kész képekkel az asztaloshoz!

Scaprimo Partner Program

Vegye fel szolgáltatásai közé bármely 3D megoldásunkat és legyen a Scaprimo szerződött ügyfele. Partner Programunk résztvevői hosszútávú együttműködés keretében számos kedvezményben részesülnek. Részletekért keresse munkatársunkat elérhetőségeink valamelyikén!

Milyen területeken hasznosítható?

  • alkatrész utángyártás és fejlesztés
  • e-képzőművészet (szobrok, kisplasztikák, lakberendezési és dísztárgyak)
  • egyedi ékszer, kiegésztő tervezés és gyártás
  • egyedi játékfigura tervezés és gyártás
  • lakberendezési tervek és tárgyak gyártása
  • kis szériás ajándéktárgy gyártás
  • személyes (saját arc, test, testrész) dísztárgyak gyártása
  • reklámipar (animációk, egyedi reklámgrafikák/figurák)
  • rendezvényszervezés (kitelepülő 3D labor)

Ezek mellett természetesen számos iparág specifikus alkalmazási terület lehetséges, lépjen kapcsolatba velünk, hogy egy ingyenes konzultáció keretein belül megtaláljuk a cégének legjobban megfelelő megoldást!